Heikant bouwt mee aan het nieuwe Theater aan de Parade in hartje ’s-Hertogenbosch. Heikant Installatie BV verzorgt de installatie van de afvoeren van het vuilwater met behulp van een Sanibrieur systeem van het merk Arveon. Daarnaast verzorgt Heikant Installatie ook de brandblus voorzieningen en het Pluvia systeem voor regenwater. Heikant Isolatie BV is ook betrokken bij dit project en verzorgt de isolatie van leidingwerk.

”De verbouwing is al in volle gang en verloopt voorspoedig. Een bijzonder mooi project waar wij trots op zijn om aan mee te mogen werken.” aldus Willem Martens, werkvoorbereider van Heikant.

Bijzondere weetjes

Het heeft 14 jaar geduurd voordat de gemeenteraad van Den Bosch instemde met het nieuwe bestemmingsplan. Discussies in de stad en in de raad, bezwaren van direct omwonenden, juiste voorbereidingen. Daarnaast had de gemeente in de afgelopen veertien jaar nog nooit zoveel uitgegeven aan één project. Na jarenlange discussies is er een ‘go’ gegeven op dinsdagnacht, 5 oktober 2020.

Medio april 2021 is er gestart met de sloop. De kelder en de constructie van de grote zaal zijn behouden gebleven. Inmiddels wordt er volop gebouwd aan het nieuwe theater. De voorstellingen die het theater gepland had, zijn de komende drie jaar verplaatst naar de Brabanthallen in Den Bosch.